Cégtörténet

Cégünk az első magyar magánvasút társaság, működési engedélyét 2004.06.14-én szerezte meg. A megalapítás célja a vasúti vontatási szolgáltatások nyújtása Magyarországon, illetve Közép-Kelet Európában.

A 2004. évi vasúti liberalizáció meghozta a gyors növekedés lehetőségét a Társaság számára. A belföldi gyors forgalomnövekedés mellett a külföldi megrendelések száma is folyamatosan szaporodott. Vontatási szolgáltatásokkal elértük a szerb, horvát, szlovén, román, szlovák, cseh, lengyel, osztrák, német és holland piacokat.

A 2008-as év mérföldkő volt a vállalat életében, amikor Európa legnagyobb kikötő üzemeltető társasága, az Eurogate vállalatcsoport belépett a tulajdonosi körbe. Az Eurogate Intermodal GmbH 2008.09.16-án többségi részesedést szerzett cégünkben 64%-kal, így innentől egy nagy nemzetközi konszern részeként folytattunk tevékenységünket. A vállalat kisebbségi tulajdonosa az I.C.E. Holding Kft ezzel párhuzamosan 36% részesedést szerzett a vállalatban. A tőkeerős háttér biztosította a finanszírozást a további beruházásokhoz, illetve biztosította az árualapot a BILK-Hamburg napi konténervonat közlekedéséhez.

2012.04.11-én újabb mérföldkőhöz érkeztünk, megszereztük az osztrák vasútbiztonsági engedélyünket.

A vállalat 2022-ben nevet váltott: Floyd Zrt-ről EUROGATE Rail Hungary Zrt-re. Értékesítésre kerültek az angol típusú mozdonyok és a továbbiakban modern, interoperábilis mozdonyparkkal történik a szolgáltatás nyújtása. A tevékenység fókuszába az intermodális fuvarozás került.

Magyarországon saját erőforrással látjuk el tevékenységünket, a környező országokban pedig megbízható partner vasútvállalatokkal működünk együtt.